woensdag 29 mei 2013

...Dulce de Leche brownies

Dulce de Leche? Ja, Dulce de Leche! Dit is een zoete caramelpasta die veel gegeten wordt in Argentinië. Het is erg lekker op brood, op een pannenkoek, bij een bolletje ijs, in banoffee pie en in brownies natuurlijk. En het is nog eens makkelijk te maken ook!

 

Benodigdheden:

1 blikje gecondenseerde melk (bij de oosterse producten in de supermarkt)
115 gram ongezouten roomboter, in stukjes
170 gram pure chocolade, fijn gehakt
25 gram cacao
3 eieren
200 gram suiker
snufje zout
140 gram bloem
100 gram geroosterde pecan- of walnoten, grof gehakt

Bereidingswijze:

- Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan water en zorg dat het helemaal onder staat. Breng het water aan de kook en laat deze twee uur lang koken. Zorg ervoor dat het blikje niet droog komt te staan, deze kan dan van elkaar spatten!
- Haal de pan van het vuur en laat het blikje rustig afkoelen
- Verwarm de oven voor op 175 ºC.
- Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier. Ik heb hiervoor een ovenschaal gebruikt.
- Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Voeg de stukjes chocolade toe en blijf roeren tot alle chcolade gesmolten is.
- Giet het chocolademengsel in een beslagkom en roer de cacao erdoor
- Voeg de eieren één voor één toe en roer ze er goed doorheen
- Roer de suiker, het zout en de bloem door
- Roer de noten erdoor
- Schep de helft van het deeg in de bakvorm.
- Verdeel 1/3 van de Dulce de Leche gelijkmatig over het deeg.
- Verdeel de rest van het deeg erover.
- Verdeel de rest van de Dulce de Leche over het deeg
- Bak de brownies ongeveer 35-45. Ze zijn gaar als een prikker er schoon uitkomt.


Tip:

Als de brownies nog warm zijn, zijn ze heerlijk als dessert met een bolletje vanille of stratiatella-ijs!


Dit is een vertaling van het recept van David Lebovitz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten