vrijdag 28 september 2012

...boeuf bourguignon

Nu het wat kouder wordt en het al vroeg donker is, heb ik ontzettend veel zin in wintervoedsel. Bij deze het recept voor boeuf bourguignon. Het kost wat tijd en moeite, maar dat is het absoluut waard!
Ik vind het erg lekker met aardappelpuree en rode kool of sperziebonen.


Benodigdheden:

750 g riblappen
2 uien
3 teentjes knoflook
200 g ontbijtspek
1 winterpeen
1 blikje tomatenpuree
1 bouquet garni (2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 1 takje peterselie samengebonden)
1 fles rode wijn (750 ml)
250 g champignons


Voorbereiding:

- Snijd het rundvlees, de uien en de wortel in grove stukken en snijd de knoflook in plakjes. Doe dit in een kom en schenk de wijn erover. Laat dit afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren



Bereidingswijze:

- Haal het vlees 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast
- Schep het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier
- Snijd het spek in stukjes en bak het uit in een braadpan zonder olie of boter. Schep het uit de pan en houd het apart.
- Haal de groenten uit de marinade en bak ze in dezelfde pan ongeveer 5 min. zachtjes aan
- Doe de tomatenpuree erbij en bak het 1 min. mee
- Voeg het rundvlees, het spek en de marinade toe en breng het geheel zachtjes aan de kook
- Voeg de bouquet garni toe en laat deze 2,5 zonder deksel op de pan zachtjes meestoven
- Veeg de champignons schoon en doe ze in de pan
- Laat het vlees en de groenten nog 30 min. doorsudderen en voeg naar smaak peper en zout toe
- Haal de bouquet garni uit de pan voor het serveren

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten