vrijdag 14 september 2012

...witte chocolade cheesecake

Al vele malen heb ik voor verjaardagen en feestjes deze overheerlijke cheesecake met witte chocolade en aardbeien gemaakt. Hij is niet erg moeilijk om te maken, maar het kost best wat tijd.

Benodigdheden:

Voor de bodem:
100 g biscuitjes
50 g boter
Voor de vulling:
60 ml slagroom
300 g witte chocolade
375 g roomkaas
110 g suiker
1 ei


Voorbereiding:

- Verwarm de oven voor op 160°C
- Laat de ingrediƫnten op kamertemperatuur komen


Bereidingswijze:

De bodem:
- Verkruimel de biscuitjes
- Laat de boter zachtjes smelten in een pannetje
- Voeg de biscuits toe en roer het goed door elkaar
- Verdeel de biscuit over de bodem van een ingevette springvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel
- Zet de bodem minimaal 30 min. in de koelkast

De Vulling:
- Breek 200 g van de chocolade in kleine stukjes
- Doe de slagroom en de chocolade in een pannetje op laag vuur en blijf roeren tot de chocolade is gesmolten.
- Haal de pan van het vuur en laat het mengsel een beetje afkoelen
- Meng de roomkaas, de suiker en het ei in een kom tot een luchtig mengsel
- Meng het afgekoelde chocolademengsel erdoor
- Verdeel het mengsel over de bodem en bak deze 30 min. in de oven, tot de bovenkant lichtbruin is gekleurd.
- Laat de taart in de oven afkoelen met de deur op een kiertje
- Smelt de rest van de chocolade en giet dit over de afgekoelde taart
- Leg de aardbeien in de gesmolten chocolade

Eet smakelijk!


Tips:

- De bodem is ook erg lekker van chocolate chip cookies of bastognekoeken
- Frambozen passen ook erg goed bij deze taart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten