Benodigdheden:
Voor de bodem:100 g biscuitjes
50 g boter
Voor de vulling:
60 ml slagroom
300 g witte chocolade
375 g roomkaas
110 g suiker
1 ei
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 160°C- Laat de ingrediĆ«nten op kamertemperatuur komen
Bereidingswijze:
De bodem:- Verkruimel de biscuitjes
- Laat de boter zachtjes smelten in een pannetje
- Voeg de biscuits toe en roer het goed door elkaar
- Verdeel de biscuit over de bodem van een ingevette springvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel
- Zet de bodem minimaal 30 min. in de koelkast
De Vulling:
- Breek 200 g van de chocolade in kleine stukjes
- Doe de slagroom en de chocolade in een pannetje op laag vuur en blijf roeren tot de chocolade is gesmolten.
- Haal de pan van het vuur en laat het mengsel een beetje afkoelen
- Meng de roomkaas, de suiker en het ei in een kom tot een luchtig mengsel
- Meng het afgekoelde chocolademengsel erdoor
- Verdeel het mengsel over de bodem en bak deze 30 min. in de oven, tot de bovenkant lichtbruin is gekleurd.
- Laat de taart in de oven afkoelen met de deur op een kiertje
- Smelt de rest van de chocolade en giet dit over de afgekoelde taart
- Leg de aardbeien in de gesmolten chocolade
Eet smakelijk!
Tips:
- De bodem is ook erg lekker van chocolate chip cookies of bastognekoeken- Frambozen passen ook erg goed bij deze taart
Geen opmerkingen:
Een reactie posten