vrijdag 19 oktober 2012

...pompoenrisotto

Nu de dagen korter worden en de avonden kouder, heb ik meer behoefte aan comfort food. Er zijn weer volop pompoenen verkrijgbaar, dus wat is er dan lekkerder dan pompoenrisotto?

Benodigdheden (voor 4 personen):

400 g risottorijst
1 ui
1,5 l bouillon
1 pompoen
5 teentjes knoflook (of meer :P )
olijfolie
Salieblaadjes (gedroogd of vers)
Zeezout (grof)
Vers gemalen zwarte peper
Eventueel pijnboompitten en bacon of pancetta

Bereidingswijze:

Pompoen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de pompoen in parten, verwijder de zaden en plaats de parten in een grote ovenschaal
- Snijd de knoflook fijn en meng dit met de olijfolie, peper en salie
- Sprenkel het oliemengsel over de pompoen heen en strooi er wat zeezout overheen
- Zet de schaal in de oven tot de pompoen donker is geworden en het vruchtvlees zacht is geworden (ongeveer drie kwartier)
- Haal de schil van de pompoen af en prak het vruchtvlees tot grove stukken

Risotto:
- Snipper de ui en fruit deze aan
- Bak de rijst mee tot deze glazig is
- Snijd de knoflook fijn en bak deze even mee
- Voeg beetje bij beetje de bouillon toe tot de risotto klaar is
- Voeg de stukjes pompoen toe en meng het

Lekker met wat geraspte parmezaanse kaas, wat plakjes uitgebakken bacon of pancetta of wat geroosterde pijnboompitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten