dinsdag 19 februari 2013

...banoffee pie

Benodigdheden:

Een pak chocolate chip cookies (250 g)
2 grote of 3 kleine bananen
2 blikjes gecondenseerde melk
50 gram boter
250 ml slagroom
50 gram suiker
Wat cacao
Eventueel een zakje klopfix

Bereidingswijze:

- Zet de ongeopende blikjes melk in een grote pan heet water met het deksel erop. Laat dit minimaal twee uur sudderen en zorg ervoor dat de pan niet droogkookt door hem af en toe aan te vullen met wat heet water.
- Verkruimel de koekjes en meng deze met de zachte boter tot een plakkerig mengsel. Stort dit op de bodem van een springvorm en druk de laag aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast om hard te worden
- Haal de blikjes melk uit de pan en als ze wat zijn afgekoeld kun je ze open maken. Wat nu in het blikje zit, is dulche de leche, hele zachte toffee
- Snijd de bananen in plakjes en leg deze op de taartbodem.
- Bedek de plakjes met een dikke laag toffee
- Sla de slagroom stijf, eventueel met een zakje klopfix, en spreid dit uit over de taart. Werk de taart af door er wat cacao over te zeven

Tips:

- Gecondenseerde melk vind in de supermarkt, meestal staat het bij de oosterse kookspullen.
- Om de taart minder zoet te maken, kun je ook biscuitjes gebruiken voor de bodem
- Doe voorzichtig met de blikjes caramel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten